Recomandare carte de istorie – Confesiunile elitei comuniste. Arhiva Alexandru Șiperco, vol. V


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
Confesiunile elitei comuniste – România 1944–1965 – Rivalităţi, represiuni si crime

Interviurile consemnate în acest prim volum sunt revelatoare pentru obținerea unei imagini de ansamblu a ororilor regimului comunist din România.

Sunt informații care vin să completeze volumele de memorii și relatări tipărite după 1989 și care aparțin dizidenților regimului comunist.

Este greu să (re)citești despre dramele și patimile suportate de cei care au îndrăznit să aibă o opinie personală sau să gândească altfel decât cerea/impunea Partidul.

Dar „Confesiunile elitei comuniste Arhiva Alexandru Șiperco” mai are un avantaj, de neegalat: sunt informații de la sursă, consemnate în timp real, subiective, e foarte adevărat, dar care aduc confirmări sau infirmări ale faptelor consemnate de istoria oficială.

Nona Ropotan< BR>

Volumul 5 din seria „Confesiunile elitei comuniste. România 1944–1965: rivalităţi, represiuni, crime… Arhiva Alexandru Şiperco”, volum publicat cu sprijinul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului.

Puteţi citi ce au relatat: Elena Pătrăşcanu, Constantin Pârvulescu, Mihai Popescu, Tudor Radu Popescu, Ion Popescu-Puţuri, Vasile Posteucă (Mihail Povstanschi), Constantin Predulea, Sanda Rangheţ, Anton Raţiu, Grigore Ion Răceanu, Nicolae (Nicu) Rădescu, Dan Răutu, Leonte Răutu, Andrei (Bandi) Roman, Valter Roman, Eugen Runcan, Victoria Sârbu, Tudor Sepeanu.Sursa: libhumanitas.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!