Zilele Cetății Neamț (MCN, 30 iunie – 2 iulie a.c.)

carturesti.ro

Zilele Cetății Neamț (MCN, 30 iunie – 2 iulie a.c.)

Vineri, 30 iunie / Cetatea Neamț
Orele 15.00 – 17.00 Amplasarea taberelor medievale în curtea exterioară a Cetății Neamț – Compania Ursului Brun/White Eagles (Serbia).
Sâmbătă, 1 iulie / Cetatea Neamț
Orele 09.00 – 18.00 / Activități de tabără (atelier de fierărie, atelier de întreținere și reparație echipament militar, atelier de monetărie, atelier de țesătorie, atelier de caligrafie medievală, atelier de tras cu arcul, atelier de muzică arhaică, atelier de dans tematic,prezentări de armament / replici secolele XII – XVI) Competiție sportivă – tehnici de luptă istorice europene (participă trupe din România, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria)
Program desfășurare competiție tehnici de luptă
10:00-12:00 Tap fight Sistem duel semi-contact, lupta se oprește la fiecare punct obținut clar (lovitură clară, nedeviată, pe cap, torso, brațe sau coapse). 2/3 reprize, 3puncte /repriză
12:00-13:00 Mace and shield (experimental) Sistem duel full-contact, 2/3 reprize de 1 minut, arbitrii numără punctele obținute. Lupta se oprește la timp sau din cauze de safety.
16:00-16:30 Halberd Sistem duel full-contact, 2/3 reprize de 1 minut, arbitrii numără punctele obținute. Lupta este purtată în arena împărțită în 2 de o sfoară pe care cei 2 luptători nu o pot depași (simulând linia de scuturi din fața halebardierilor). Lupta se oprește la timp sau din cauze de safety.
16:30-18:30 Sword and shield Sistem duel full-contact, 2/3 reprize de 1 minut, arbitrii numără punctele obținute. Lupta se oprește la timp sau din cauze de safety.
18:30-19:00 Group fight 3v3 – 5v5 (demonstrativ, în funcție de timp) Sistem luptă de grup full-contact, nu se numără puncte, luptătorii care cad la pământ, din orice motiv, rămân la sol până la încheierea rundei. Câștigă echipa cu oameni rămași în picioare.
Orele 9.00 – 18.00 Târg de carte istorică – Editura Constantin Matasă, Librăriile Humanitas, Librăria Cetatea Doamnei.
Ora 12 / Vernisarea expoziției foto-documentare Ilustrația istorică – artă și știință (coordonator, muzeograf Mihai Tudosă)
Duminică, 2 iulie / Cetatea Neamț
Ora 07.00 Sfânta Liturghie
Orele 09.00 – 18.00 / Activități de tabără (atelier de fierărie, atelier de întreținere și reparație echipament militar, atelier de monetărie, atelier de țesătorie, atelier de caligrafie medievală, atelier de tras cu arcul, atelier de muzică arhaică, atelier de dans tematic, prezentări de armament / replici secolele XII – XVI)
Orele 9.00 – 18.00 Târg de carte istorică – Editura Constantin Matasă, Librăriile Humanitas, Librăria Cetatea Doamnei.
Ora 12 / Vernisarea expoziției outdoor Istoria văzută prin ochii copiilor (coordonator, muzeograf Vera Stigleț)

Sursa: Complexul Muzeal Național Neamț – https://muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/1185-zilele-cetatii-neamt-mcn-30-iunie-2-iulie-2023.htmlPoți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!