Recomandare carte de istorie – Contra Genezei. Antropopoieza, evreii si national-socialismul


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
Regimul național-socialist a pus în aplicare o adevărată refondare antropologică în decurs de doisprezece ani. Acest experiment biocratic a fost realizat mai întâi în Germania, iar mai tîrziu a fost extins la teritoriile ocupate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Scopul nu a fost doar afirmarea rasială a unei „comunități de sînge”, ci și definirea unei noi identități pentru omenire, în opoziție declarată cu principiile tradiției biblice și cu fundamentele eticii occidentale. Nu a fost vorba de discriminare, persecuție sau de încercarea de exterminare a unor popoare întregi, cum ar fi evreii, ci de redefinirea conceptului de specie umană la nivel medico-științific, a narațiunii istoriografice și a limbajului juridic și politic. Această carte explică premisele, evoluțiile și rezultatele unui proiect aberant care, în inima Europei, a manipulat condiția umană, atît individuală, cît și colectivă, de la statutul de cetățean la „viața goală”.


Sursa: libhumanitas.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!