Recomandare carte de istorie – Lumea lui Dimitrie A. Sturdza


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
Pasionata de ineditul arhivelor pe care le‑a strabatut cu folos ca cercetator, moldoveanca Nicoleta Stan‑Turcanu inchina unui moldovean ilustru al modernitatii noastre, Dimitrie A. Sturdza, acest volum scris cu empatie, cu rigoare si dreapta cumpana despre un personaj‑cheie al liberalismului politic si al spiritului academic romanesc. Cel care a fost in tinerete secretar al Divanului ad‑hoc al Moldovei, apoi agent diplomatic in Balcani, secretar personal al lui Alexandru Ioan Cuza, ministru si prim‑ministru al lui Carol I, in acelasi timp si cel mai longeviv secretar general al Academiei Romane, timp de trei decenii, are o biografie care nu a intrunit o simpatie unanima in epoca si in posteritate.


Sursa: libhumanitas.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!