MEDALION – Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

carturesti.ro

MEDALION

La împlinirea a 60 de ani de la înfiinţare, Muzeul Ceasului Nicolae Simache”, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, vă invită la medalionul Muzeul Ceasului la Ceas Aniversar – 60 de ani de la inaugurare”, organizat vineri 5 mai 2023 la ora 11.00, la sediul din Ploieşti, strada Nicolae Simache nr. 1.
În decembrie 1962, distinsul profesor Nicolae Simache achiziţiona un lot de piese datând din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, ce au reprezentat baza viitoarei expoziţii Ceasul de-a lungul vremii”, vernisată în data de 6 mai 1963 într-o sală a Palatului Culturii şi care cuprindea 104 piese.
În prezent muzeul deţine o colecţie de peste 4000 piese şi componente deosebit de valoroase atât din punct de vedere tehnic cât şi artistic, şi funcţionează, din anul 1971, în casa fostului prefect al judeţului Prahova, Luca Elefterescu, clădire care a beneficiat de restaurare prin fonduri europene.
 

Sursa: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie PrahovaPoți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!