Recomandare carte de istorie – Splendoarea Greciei clasice. Secolul lui Pericle. Vol. 4. Descopera istoria


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.
carturesti.ro

Puține episoade istorice au fost la fel de strălucitoare ca Atena din secolul al V-lea î.Hr., condusă de Pericle. În decursul câtorva decenii, capitala attică a instaurat democrația – o invenție fără precedent – a întreprins construcția marilor temple de pe Acropole, a creat tragedia și comedia, a dat naștere unui nou tip de filosofie morală și politică și a adus artele la cea mai înaltă expresie. Acest volum cuprinde principalele repere ale Atenei lui Pericle, care mai întâi au făcut din ea un polis hegemonic, după victoria în Războaiele medice, și, mai târziu, au adus-o în fruntea unui imperiu care avea să domine estul Mediteranei până la înfrângerea sa în timpul Războiului peloponeziac.


Sursa: litera.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!