Recomandare carte de istorie – Teodora. Demonii puterii

carturesti.ro
Teodora a stiut dintotdeauna ca este destinata lucrurilor marete. Fosta actrita de cel mai de jos rang, crescuta la circ si adorata de public pentru spectacolele ei goale, a reusit sa fie numita patriciana si este acum concubina lui Iustinian, nepotul imparatului Iustin si cel mai puternic om al Imperiului Roman de Rasarit. Dar curtea este impotriva ei: toata lumea viseaza la o sotie cu adevarat nobila pentru Iustinian, cu un trecut mai putin jenant. Si nici macar scenariul international nu ii este favorabil: criza domniei lui Teodoric in Italia bulverseaza intreaga Mediterana si dezlantuie in Iustinian dorinta de a readuce Occidentul sub controlul Constantinopolului, chiar si printr-o casatorie de convenienta cu o printesa. Dar Teodora nu s-a nascut sa renunte: este nestapanita, vicleana si nu va permite nimanui sa-i ia barbatul iubit si statutul social pe care l-a atins. Cu capul sus si alaturi de Iustinian, demonsteaza caracterul unei adevarate imparatese, trece prin revolte populare, crize diplomatice si intrigi la curte: stie cand sa taca, cand sa vorbeasca si cand sa ia armele. Parteneriatul ei cu Iustinian devine indisolubil si le va permite ambilor sa exercite puterea absoluta asupra lumii. Uniti, in ciuda a tot si a tuturor. Mariangela Galatea Vaglio ne ofera portretul unei femei unice, cu o viata extraordinara, transmitandu-ne, printr-o opera foarte documentata si o proza captivanta, maretia ei.

Mariangela Galatea Vaglio: Nascuta la Trieste in 1972. Licentiata in literatura clasica si doctorand in istorie antica. Dupa o scurta cariera academica, in 2001, a devenit profesor in scolile secundare din provincia Venetia. Profesor, jurnalist, autoare de povestiri si eseuri istorice, se ocupa de pagina de Facebook Pillole di Storia si de blogul Il nuovo mondo di Galatea.

Traducere din limba italiana de Vifor Rotar.


Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!