Date noi despre necropola dacică de la Ocnița-Buridava| Conferințele DACICA


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Cercetările arheologice din situl dacic de la Ocnița, antica Buridava, au fost dublate recent de o serie de analize antropologice, pluridisciplinare, ale resturilor cinerare descoperite în acest sit. Rezultatele aduc noutăți importante și argumente incontestabile că la Ocnița a existat o mare necropolă dacică, cu morminte bogate.
Webinarul vine în completarea celui susținut în februarie 2022, a cărui înregistrare se poate vedea mai jos.
Conf. dr. Constantin Augustus Bărbulescu este arheolog expert și decan al Facultății de Istorie a Universității din Pitești. Domeniul său de cercetare îl reprezintă civilizația geto-dacică în perioada clasică.
În perioada 2012-2015 a desfășurat cercetări arheologice preventive în așezarea civilă dacică și așezarea romană de la Ocnele Mari, iar din 2016 a redeschis cercetările arheologice sistematice la Buridava dacică, pe care le coordonează.
Webinarul se va desfășura pe plaforma Zoom, marți, 28 martie 2023, de la ora 19.
Participarea este gratuită.
Link pentru înscriere: http://bit.ly/3JH6Y9b


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!