Recomandare carte de istorie – Originile civilizatiei grecesti. Lumea eroilor homerici. Vol. 2. Descopera istoria


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
În 1650 î.Hr., regele Minos conducea civilizația minoică bogată și rafinată spre perioada celei mai mari înfloriri. Două secole mai târziu, micenienii, moștenitorii măreției minoice, ne-au lăsat mărturie episoade istorice memorabile, cu eroi și teritorii cu nume mitice, cum ar fi Troia, Agamemnon și Micene. Cu toate acestea, sosirea popoarelor invadatoare din nord au aruncat Grecia într-o epocă întunecată și haotică, din care nu a ieșit decât în perioada arhaică (secolele VIII–VI î.Hr.). La sfârșitul acesteia, semințele valorilor culturale și politice care aveau să definească Grecia clasică fuseseră deja sădite.


Sursa: litera.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!