Recomandare carte de istorie – Procesul marii tradari nationale. Maresalul Antonescu in fata istoriei Vol.1


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
Biografia Maresalului Ion Antonescu este inca departe de a fi complet cunoscuta. Ion Antonescu si adjunctul sau, Mihai Antonescu, au fost arestati la ordinul Regelui Mihai pe 23 august 1944, dar procesul lor nu a inceput decat in mai 1946. 
Volumul de fata contine interogatoriile la care au fost supusi Maresalul si ceilalti arestati de catre anchetatori inainte de inceperea procesului public, in aprilie 1946, depozitiile altor martori, rechizitoriile acuzatorilor publici. 
Astfel se creioneaza activitatea Maresalului dinainte de a ajunge Conducatorul Statului, relatiile sale cu Miscarea Legionara, cu regele Carol al II-lea, relatiile romano-germane si intalnirile cu Hitler si Ribbentrop, situatia internationala a Romaniei inaintea si in timpul razboiului, dar sunt prezente si subiecte controversate, precum armistitiul si iesirea Romaniei din razboi.

In urma acestei lecturi, cititorul isi va putea forma o parere cu privire la actele de guvernare ale Maresalului, daca acesta si-a servit sau nu patria, daca existau temeiuri de a fi condamnat si daca judecata a fost dreapta. 


Sursa: libris.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!