Recomandare carte de istorie – Istorie falsa. Zece mari minciuni si cum au modelat lumea Autor: Otto English

lenjeriapufoasa.ro

O ISTORIE ALTERNATIVĂ A LUMII CARE DEZVĂLUIE UNELE DINTRE CELE MAI MARI MINCIUNI SPUSE VREODATĂ ȘI CUM AU FOST ELE FOLOSITE ÎN TIMP.

Lincoln nu credea că toți oamenii sunt egali. Aztecii nu au fost măcelăriți de conchistadori, iar Churchill nu a fost omul pe care istoria ni-l prezintă.

Câte informații pe care le credem adevărate sunt, de fapt, ficțiuni? De la mituri despre cel de-al Doilea Război Mondial la aventurile lui Columb și de la legendele așa-zișilor „oameni mari“ ai istoriei la originile condimentului curry – istoria falsă este peste tot și este folosită constant pentru a ne influența lumea în care trăim.

În această carte fascinantă, Otto English deconstruiește zece mari minciuni ale istoriei și ne arată cum prezentul continuă să fie manipulat de poveștile inventate ale trecutului. Dezvăluind minciunile promovate de politicieni, poveștile încurajate de populiști și de media, poveștile de care ne lovim pe Facebook sau pe care le-am auzit în copilărie, English scoate la lumină lucruri pe care nu le învățăm la școală, dar și motivul pentru care acestea nu sunt predate.

„O carte spectaculoasă și importantă!“ Mark Dolan

 

Cele zece minciuni ale istoriei:

• Winston Churchill a fost cel mai mare prim‑ministru britanic.

• Anticii credeau că Pământul este plat.

• Marea Britanie ar fi putut pierde războiul.

• Familia regală este germană.

• Curry vine din India.

• Aztecii au fost măcelăriți de conchistadori.

• Abraham Lincoln credea că „toți oamenii sunt creați egali“.

• Hitler a fost un artist ratat.

• Dacă Napoleon ar fi câștigat, am fi vorbit cu toții franceza.

• Genghis Han a fost un barbar nemilos.

 

OTTO ENGLISH este pseudonimul autorului și jurnalistului Andrew Scott. Din 2010, Scott a început să scrie despre politică și istorie și a colaborat cu Politico, The Independent, New Statesman, Daily Mail și multe altele. A fost mereu fascinat de scrierea istoriei și de poveștile politice create de-a lungul timpului și a vorbit despre aceste subiecte la BBC News, BBC Radio 4 și LBC. Locuiește în Londra cu soția și cei doi copii.Sursa: litera.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!