Recomandare carte de istorie – Leadership. Sase studii de strategie mondiala


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.
carturesti.ro

In Leadership, Kissinger analizeaza strategiile de politica de stat a sase lideri mondiali emblematici. Dupa al Doilea Razboi Mondial, Konrad Adenauer a adus Germania infranta si corupta moral inapoi in comunitatea de natiuni prin ceea ce Kissinger numeste „strategia smereniei”. Charles de Gaulle a condus Franta in randul Aliatilor victoriosi si i-a readus grandoarea istorica prin „strategia vointei”. In timpul Razboiului Rece, Richard Nixon a oferit un avantaj geostrategic SUA prin „strategia echilibrului”. Dupa 25 de ani de conflict, Anwar Sadat a adus pace in Orientul Mijlociu prin „strategia transcendentei”. In ciuda sanselor sale reduse de reusita, Lee Kuan Yew a creat un oras-stat puternic – Singapore – prin „strategia excelentei”. Si, chiar daca Marea Britanie era cunoscuta drept „bolnavul Europei”, cand a venit la putere, Margaret Thatcher a ridicat moralul tarii si pozitia ei pe plan international prin „strategia convingerii”.


Sursa: libhumanitas.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!