Conferințele CMNN, ediția a II-a (MAPN, 16 februarie, ora 17.00)


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.
carturesti.ro

Conferințele CMNN, ediția a II-a (MAPN, 16 februarie, ora 17.00)

Complexul Muzeal Naţional Neamţ vă invită la cea de-a doua conferinţă în cadrul proiectului „Conferinţele CMNN”, care îşi propune să aducă în faţa publicului nemţean excelenţa, pasiunea şi valoarea prin intermediul unor personalităţi prestigioase din varii domenii ale vieţii cultural-ştiinţifice. Cea de a doua conferinţă ne oferă un nou prilej al întâlnirii cu istoria, avându-l ca invitat pe Dr. Hab. Daniel Spânu, autorul unei vaste opere istorice şi monografii arheologice privind istoria antică a României. Dr. Hab. Daniel Spânu a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti (1991-1996). Este doctor în istorie din 2006 cu teza „Piese de orfevrerie din Dacia din secolele II-III de la Poieneşti”, iar din 2018 a obţinut Abilitarea în domeniul Istorie pe baza susţinerii tezei „Aculturaţie la est de Carpaţi din perspectiva necropolei din secolele II-III de la Poieneşti” în cadrul Şcolii de Studii Aprofundate a Academiei Române. Din 1996 şi-a început cariera profesională ca cercetător-stagiar în cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din Bucureşti unde îşi desfăşoară activitatea şi în prezent ca cercetător ştiinţific II. Este încadrat ca expert în Registrul Arheologilor din România, a fost membru în Comisia Naţională de Arheologie a Ministerului Culturii (2016-2018), membru al Comisiei Internaţionale de Expertizarea brăţărilor dacice IX-XI, Frankfurt am Main (decembrie 2008). A participat la 41 de campanii arheologice în Romania şi 10 în străinătate (Franţa, Germania, Republica Georgia). Beneficiar a numeroase burse în străinătate: „Jeunesse et Patrimoine” (Autun şi Auxerre, Franţa, 1991); bursă „Fritz Thzssen Sonderprogramm zum wissenschaftlichen Wiederaufbau in Südosteuropa” oferită de Fundaţia „Alexander von Humboldt” la Institutul de Arheologie Preistorică, Berlin, 2001); bursă oferită de Fundaţia „Alexander von Humboldt”, la Institutul Arheologic German, Berlin, 2009-2010). Este autor a două monografii, două monografii în colaborare, studii de autor în periodice de specialitate (38), studii de autor în volume colective (7), studii în colaborare (5), rapoarte de săpătură (autor, coautor (27)), coredactor de ediţii monografice (2). A participat la numeroase manifestări academice naţionale (68) şi internaţionale (11). Monografia „Tezaurele dacice” a fost distinsă cu premiul „Vasile Pârvan al Academiei Române (2014) şi premiul „Flaminiu Mîrţu” al Muzeului Judeţean Argeş, Piteşti (2013). Tema conferinţei „Simboluri din argint şi din aur: tezaurele dacice” explorează un domeniu aprofundat de Dr. Hab. Daniel Spânu în ampla lucrare monografică „Tezaurele dacice. Creaţia în metale preţioase din Dacia preromană”. Evenimentul se va desfăşura la Muzeul de Artă Piatra Neamţ, joi, 16 februarie 2023, ora 17:00.

Sursa: Complexul Muzeal Național Neamț – https://muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/1135-conferintele-cmnn-editia-a-ii-a-mapn-16-februarie.html


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!