Recomandare carte de istorie – Familia Regala, istorii patimase


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Iubirile regale nu încetează să ne fascineze!

Familia Regală a României a fost dintotdeauna alcătuită din personaje cu multă personalitate, a căror biografie a fost marcată și de o mulțime de episoade pătimașe, în cadrul cărora „a iubi – iubire” s-a conjugat în fel și chip. 

De la „croazierele erotice infernale” și alte aventuri priapice ale lui Carol al II-lea (Ella Filitti-„Păsărica”, Maria Martini, Mirella Marcovici, Elena Marcheș-Sabie, Ștefania Riegler-Bălăceanu, „Foamea Neagră” și „fetele” din Sărindar) la modul inedit prin care fratele penultimului Suveran,  Principele Nicolae, a răpit-o pe Ioana Dumitrescu-Doletti, o „Wallis Simpson” a României, perioada interbelică a abundat în astfel de evenimente inedite.  

Nu putem ignora nici trista poveste a Principesei Elisabeta, care a renunțat la tronul Greciei, a fost dorită de alte două capete încoronate și l-a iubit, în adolescență, pe George Enescu sau de misterul relației Principesei Ileana, devenită apoi Maica Alexandra, cu Emil Bodnăraș, ori de destinul nefericit al Principesei Mărioara – „Mignon”: soțul ei a pierit ca JFK, fiind victima primului asasinat regal filmat din istorie.

La cererea lui Carol al II-lea, experimentata Elena Lupescu o recrutează pe senzuala Yvonne pentru inițierea fiului său Mihai, un tânăr frumos în a cărui biografie sentimentală mai apar și „Lulu” Irina Malaxa, Mariella Lotti – o actrița italiancă gata să se călugărească pentru el, dar și grecoaica Dolly Chrissolegos, o agentă secretă a sovieticilor care, după unii, a făcut legea pe 23 august 1944 la București. Însă relația dintre Mihai I și Ana de Bourbon-Parma rămâne, peste timp, cea mai frumoasă căsnicie regală.

Iar Principesa Margareta, de la iubirea din tinerețe pentru viitorul premier britanic Gordon Brown și zvonurile lansate de Securitate despre o presupusă legătură cu Valentin Ceaușescu, ajunge la căsătoria târzie incă dar stabilă cu actorul Radu Duda. În fine, viața mai mult sau mai puțin romanțată a lui „Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills” presupune logodna eșuată cu Rebecca, legătura cu Nicoleta Cîrjan și apariția unui copil din flori, Iris Anna, dar și nunta cu Alina Binder.


Sursa: librex.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!