Recomandare carte de istorie – Familia Regala, istorii patimase

carturesti.ro

Iubirile regale nu încetează să ne fascineze!

Familia Regală a României a fost dintotdeauna alcătuită din personaje cu multă personalitate, a căror biografie a fost marcată și de o mulțime de episoade pătimașe, în cadrul cărora „a iubi – iubire” s-a conjugat în fel și chip. 

De la „croazierele erotice infernale” și alte aventuri priapice ale lui Carol al II-lea (Ella Filitti-„Păsărica”, Maria Martini, Mirella Marcovici, Elena Marcheș-Sabie, Ștefania Riegler-Bălăceanu, „Foamea Neagră” și „fetele” din Sărindar) la modul inedit prin care fratele penultimului Suveran,  Principele Nicolae, a răpit-o pe Ioana Dumitrescu-Doletti, o „Wallis Simpson” a României, perioada interbelică a abundat în astfel de evenimente inedite.  

Nu putem ignora nici trista poveste a Principesei Elisabeta, care a renunțat la tronul Greciei, a fost dorită de alte două capete încoronate și l-a iubit, în adolescență, pe George Enescu sau de misterul relației Principesei Ileana, devenită apoi Maica Alexandra, cu Emil Bodnăraș, ori de destinul nefericit al Principesei Mărioara – „Mignon”: soțul ei a pierit ca JFK, fiind victima primului asasinat regal filmat din istorie.

La cererea lui Carol al II-lea, experimentata Elena Lupescu o recrutează pe senzuala Yvonne pentru inițierea fiului său Mihai, un tânăr frumos în a cărui biografie sentimentală mai apar și „Lulu” Irina Malaxa, Mariella Lotti – o actrița italiancă gata să se călugărească pentru el, dar și grecoaica Dolly Chrissolegos, o agentă secretă a sovieticilor care, după unii, a făcut legea pe 23 august 1944 la București. Însă relația dintre Mihai I și Ana de Bourbon-Parma rămâne, peste timp, cea mai frumoasă căsnicie regală.

Iar Principesa Margareta, de la iubirea din tinerețe pentru viitorul premier britanic Gordon Brown și zvonurile lansate de Securitate despre o presupusă legătură cu Valentin Ceaușescu, ajunge la căsătoria târzie incă dar stabilă cu actorul Radu Duda. În fine, viața mai mult sau mai puțin romanțată a lui „Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills” presupune logodna eșuată cu Rebecca, legătura cu Nicoleta Cîrjan și apariția unui copil din flori, Iris Anna, dar și nunta cu Alina Binder.


Sursa: librex.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!