Exponatul lunii la Muzeul Vasile Parvan din Barlad – EMIL GÂRLEANU


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

DIN LUMEA CELOR CARE NU CUVÎNTĂ

La  împlinirea  celor  145  de  ani  de  la  naşterea prozatorului, regizorului, scenaristului de film şi jurnalistului Emil  Gârleanu  (n.  5  ianuarie  1878  –  d.  2  iulie  1914),  vă prezentăm această primă ediţie a cărţii de faţă, ce a apărut la Editura Convorbirilor Literare, în anul 1910, la Bucureşti, fiind tipărită la Institutul de Arte Grafice Carol Göbl, Bucureşti.

Volumul de schiţe şi povestiri este dedicat Rodicăi (singurul copil al lui Emil şi Marilena Gârleanu), „cea mai iubită gâză din lumea gâzelor mele”, aşa cum apare menţionat pe pagina de după foaia de titlu.

Exemplarul pe care-l deţinem este complet, cu 141 de pagini cu text, care includ şi Cuprinsul, precum şi alte titluri de  cărţi  semnate  de  Emil  Gârleanu,  dar  şi  de  alţi  scriitori români, şi face parte din colecţia scriitorului George Ivaşcu, donaţie a fiicei scriitorului, Raluca Voichiţa Ivaşcu.

dav

Sursa: muzeulparvan.ro


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!