Zur Chronologie und ethisch-kulturellen Deutung des Friedholes von Soporul de Campie (Siebenburgen)


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Subiect: Cu privire la Cronologia si interpretarea etno-culturala a cimitirului de la Soporul de Campie (Transilvania) In Acta Musei Napocensis, VIII, 1971, p. 583-587, K. Horedt a publicat o nota critica, in care isi continua stradaniile anterioare de a data cimitirul daco-roman de la Sopor intre anii 240 si 325 si de a-l atribui unui grup de carpi veniti din Moldova. D. Protase raspunde aici la nota critica a lui K. Horedt si isi mentine vechea sa opinie, dupa care cimitirul de la Sopor se dateaza de pe la mijlocul sec. II pana catre sfarsitul sec. III, pe timpul domniei lui Diocletian (280-305) si apartine unei comunitati de daci din interiorul Provinciei Dacia.

Citeste mai jos:

Sursa: Biblioteca Digitala


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!