Un medalion funerar roman de la Ilisua (jud. Bistrita-Nasaud)


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Subiect: Un medaillon funeraire romain de Ilisua (dep. de Bistrita-Nasaud) Dans la zone archeologique du camp romain de l’Ala Tungrorum Frontoniana pres du village Ilisua (dep. de Bistrita-Nasaud), un medaillon funeraire romain a ete decouvert en automne 1950 (fig. la-b). La piece, a la forme plutot ovale, en „tuf de Dej”, est haute de 60 cm, longue de 38 cm et large de 15 cm. Dans la niche du medaillon, sont places les bustes-portraits de trois personnes: dans le premier plan, c’est un enfant, dans le second un homme avec barbe et moustache et une femme, ayant une position grave, voire solennelle et particulierement expressive.

Citeste mai jos:

Sursa: Biblioteca Digitala


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!