Recomandare carte de istorie – Pachet Societati Secrete. Set 3 carti

carturesti.ro

Pachetul contine urmatoarele carti:

1. ILLUMINATI. Societatea secreta care a deturnat intreaga lume, Jim Marrs

Initieri terifiante. Mari banci si manipulari financiare. Posibile legaturi cu familiile Rockefeller, Rothschild, Adams si Bush.

Reanalizarea dovezilor, documentelor si conexiunilor. Istoria, functionarea, influenta si puterea ordinului secret Illuminati.

Trecand in revista numeroase pareri – de la analisti experti care eticheteaza simplist ordinul Illuminati drept un grup ce a activat pentru o scurta perioada de timp si cu consecinte insignifiante, pana la sceptici care indraznesc sa puna la indoiala explicatiile si declaratiile oficiale -, Jim Marrs trece dincolo de speculatiile absurde si de incercarile de a reduce la tacere spiritele critice si ne spune povestea reala a acestui grup conspirativ.

El porneste de la originile grupului, cunoscut initial ca „Vizionarii antici si iluminati din Bavaria”, abordand apoi subiecte precum ochiul atoatevazator de pe bancnota de un dolar american, piramida inversata de pe Marele Sigiliu al SUA, la Protocoalele – sau procedurile – ce vizau uzurparea guvernelor nationale si dobandirea dominatiei mondiale, simbolismul din spatele logo-urilor marilor corporatii internationale din zilele noastre, Cavalerii Templieri, gruparea Assassinilor, Skull and Bones, Francmasonerie, denuntatori civici, revolutiile din Franta, Rusia si America si multe, multe altele.

Bogatia, puterea si intriga se impletesc in aceasta expunere detaliata despre gruparea Illuminati: istoria, legaturile pe care le-au avut de-a lungul vremii cu persoanele influente si locul pe care il ocupa in lumea de astazi.

2. Doctrina secreta a templierilor

Au exercitat templierii o doctrina secreta, de opozitie fata de cea a bisericii?

A fost aceasta o doctrina generala a Ordinului lor? Care au fost dogmele, sursele, legaturile sale cu marile erezii ale secolului al treisprezecelea? Au adorat ei un idol-simbol al raului? Constituia ea un pericol social destul de amenintator pentru a justifica masurile prin care Biserica si Regalitatea au reusit sa distruga Ordinul Templului? Au aflat ei vreun anume secret in Tara Sfanta care le-a facilitat evolutia fulminanta intr-un termen asa scurt? Procesul la care au fost supusi si care a dus la disparitia ordinului a fost facut pe baza unor acuzatii reale sau pe baza unora inventate? Aceste intrebari le-a dat multa vreme batai de cap istoricilor. Abatele Vertot vedea in ele „enigma impenetrabila pe care istoria a lasat-o posteritatii de descifrat ”,  iar Napoleon nu credea ca va putea fi rezolvata vreodata: „Cum am putea afirma, dupa cinci sute de ani, ca Templierii erau vinovati sau culpabili, cata  vreme insisi contemporanii lor erau impartiti in tabere diferite?”

Toate aceste intrebari ale caror raspunsuri raman invaluite in mister fac in continuare ca lucrarile despre acest subiect sa ramana atractive pentru cei pasionati de literatura cu caracter ezoteric-spiritual.

Doctrina Secreta a Templierilor incearca sa raspunda la o parte dintre aceste intrebari. Autorul, Jules Loiseleur (numit Cavaler al Legiunii de Onoare Franceze la 10 mai 1868) a detinut si functia de administrator al Bibliotecii din Orleans, ceea ce i-a facilitat accesul la unele carti foarte rare si manuscrise pe baza carora si-a construit laborioasa creatie literara.

3. Istoria francmasoneriei

CUM A LUAT NASTERE CEA MAI MISTERIOASA SI INFLUENTA SOCIETATE DIN LUME?

In studiul Francmasoneriei, exista doua tipuri de afirmatii care sunt prezentate mintii cercetatorului curios, care uneori sunt concurente, dar mult mai des conflictuale in caracterul lor. Este vorba despre cele istorice si cele traditionale, fiecare dintre ele apartinand francmasoneriei asa cum ne putem gandi la ea sub un alt aspect.

Afirmatia istorica se refera la institutie, asa cum o privim din punct de vedere exoteric sau public; cea traditionala se refera doar la caracterul sau ezoteric sau secret.

Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei, as spune ca istoria masoneriei poate fi impartita in doua perioade – preistorica si istorica. Prima este traditionala, cea de-a doua documentara. Fiecare dintre aceste diviziuni trebuie sa fie clar definita in orice investigatie istorica. Mai exista o diviziune, in istorie ezoterica si exoterica. Prima tine exclusiv de arcanele Ordinului si nu poate, asa cum am spus, sa faca obiectul unei investigatii istorice. Cea de-a doua intra in sfera studiului istoric si este supusa tuturor legilor criticii istorice.

Cand tratam francmasoneria ca pe una dintre organizatiile sociale ale lumii – ca pe una dintre acele institutii care sunt rezultatul civilizatiei si care au aparut in progresul societatii; si, in cele din urma, cand analizam care sunt influentele pe care conditiile variate ale acestei societati le-au produs asupra ei si ce influente a produs la randul sau asupra acestor conditii variate – atunci am inceput rezolvarea unei probleme istorice si trebuie sa urmarim aceasta cercetare printr-o metoda istorica, si nu altfel. Trebuie sa renuntam la orice speculatie, deoarece istoria se ocupa doar de fapte.


Sursa: librex.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!