O ipoteza in ceea ce priveste identificarea proprietarului Villa-ei in cartierul artizanal al Romulei


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Subiect: Une hypothese concernant le proprietaire d’identification villae-rom dan le quartier de l’artisanat de Romula Cet article c’est pas moins qu’un essai d’identification d’un proprietaire d’une villae du Quartier Artisanal de Romula. C’est tout possible d’etre la seule identification d’un proprietaire de villae de Dacia Inferior. Notre hypothese est fondee sur des plusieurs arguments dont ou mentionne: La decouverte d’une touille avec une inscription dans la toute proximite de la villa, une touille avec une inscription identique avec celle d’un sarcophage de Rome, le caractere italique de cette ville, la presence nombreuse des Italiques en Dacie (et dans un nombre significatif de ceux de la junte d’Annia (Kereny 1901, p. 23), la decouverte d’une doublet funeraire a Porolissum, mais aussi le fait que le sarcophage de Lucius Annius Valerianus de Rome a ete decouverte sans etre fini, fait qui soutient notre hypothese que la proprietaire de la ville n’est pas ete mort a Rome.

Citeste mai jos:

Sursa: Biblioteca Digitala


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!