Granita de sud-est a Daciei pe timpul imparatului Caracalla


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Subiect: La frontiere sud-est de la Dacie a l’epoque de l’empereur Caracalla Dans cet article, l’auteur reprend la discussion a propos de la date de Io construction du limes transalutanus. A son avis, cette ligne fortifiee a ete mise en oeuvre en 214, a l’occasion de la visite de l’empereur Caracalla en Dacie. La decision de l’empereur a ete determinee par les menaces de la part des Carpes de la zone collinaire de la Moldavie et specialement par une premiere razzia des Goths dans Ic territoire des cites nord-pontiques.

Citeste mai jos:

Sursa: Biblioteca Digitala


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!