Construction history and lifeways in the civilian settlement of porolissum as observed in area 22 of the Porolissum forum project

carturesti.ro

Subiect: Articolul de fata este primul care releva informatii referitoare la arhitectura si cronologie intr-o zona a sitului, informatii rezultate din cercetarile arheologice din cadrul Porolissum Forum Project. Autorii se concentreaza asupra descoperirilor arheologice excavate in portiunea de nord-vest a sitului, denumita ca Area 22. Cercetarile au relevat patru faze principale de constructie si utilizare; 1) faza traianica din lemn si pamant; 2) faza antonina din piatra; 3) faza severiana din piatra; 4) faza romana tarzie. Elementele fazei traianice par a reprezenta un castru timpuriu. Functionalitatea elementelor arhitecturale din piatra ramane nesigura. Cu toate ca par a deservi o utilitate publica, ezitam in a desemna complexul ca un forum. Autorii sugereaza ca o serie de vetre, gropi de pari, si alte dovezi ale unei reutilizari „tarzii” a elementelor arhitectonice apartin de ultima decada a ocupatiei romane de la Porolissum. Studiul ofera de asemenea o scurta prezentare a descoperirilor marunte si a materialului ceramic descoperit in Area 22. Printre aceste descoperiri, prezentam dovezi ale unui depozit ritual. Rezultatele statistice derivate din studiul ceramicii din depozitele antonine si severiene indica tendinte de aprovizionare.

Citeste mai jos:

Sursa: Biblioteca DigitalaPoți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!