Ceramica romana de traditie dacica din zona Muscel


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Subiect: Outre la ceramique d’import, la poterie confectionne dans la province de la Dacie romaine, presente deux aspects: a) la ceramique geto-dace realisee a la main et qui conserve le decor et les formes traditionnelles utilisee avant la conquete romaine ; b) la ceramique provinciale romaine, proprement dite, realise par la technique de la roue, mais qui a subi une influence moins typologique, mais particulierement en ce qui concerne le decor, adopte des geto-daces. C’est la rosace dace, a 4 petales, qu’on trouve sur la poterie de Cetateni, du troisieme siecle a.n.e. au premier siecle n.e. et representee sur la ceramique romaine par la variante a 5 petales, intercepte au castre romain de Jidava, pres de Campulung, de la fin du IIeme siecle, de notre ere, a l’occasion des fouilles effectuees en 1962-1964.

Citeste mai jos:

Sursa: Biblioteca Digitala


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!