Cateva consideratii cu privire la topografia Drobetei in secolele II-III


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Subiect: Quelques considerations concernant la topographie de Drobeta dans les II-eme – III-eme siecles L’ouvrage en discussion le probleme de l’extension de l’antique ville dans les IIeme-IIIeme siecles. Si jusqu’a maintenant les confins de Drobeta ont ete accepte conformement aux projet de Marsigli et Tocilescu-Polonic (fig. 1-2), l’auteur, sur la base de quelques decouvertes archeologiques de 1968-1975, de quelques documents d’archive (fig. 3) et de la description de l’extension de la „cite” Drobeta faite en 1868 de Ion Ionescu de la Brad, essaye une delimitation de la ville antique (fig. 4) qui, en IIIeme siecle enveloppe probablement une surface environ de 51 ha.

Citeste mai jos:

Sursa: Biblioteca Digitala


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!