Castrul si baile romane de la Malaiesti


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

Subiect: Articolul prezinta istoricul cercetarilor din castrul de la Malaiesti cat si o prezentare a bailor aflate in proximitatea castrului. Castrul de la Malaiesti este situat in extremitatea sudica a unei terase aflate la confluenta raurilor Teleajen si Varbilau, in puctul „La Cetate”. Este un castru tipic roman ocupat pentru o scurta perioada de timp. A fost cercetata incepand cu anii `30 iar primele cercetari sistematice au fost efectuate an anul 1954. Intre 2012 si 2013 cercetarile sistematice de la nord-vest de castru au dus la descoperirea integrala a bailor romane. Din anul 2016 cercetarile arheologice se desfasoara exclusiv in castru.

Citeste mai jos:

Sursa: Biblioteca Digitala


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!