Recomandare carte de istorie – De la romani la romani


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
De la romani la romani. Pledoarie pentru latinitate

Prezenta lucrare si-a propus sa explice chestiunea identitatii etnice si lingvistice a romanilor, in cadru universal, pe intelesul publicului larg, prin urmare nu este un produs strict stiintific. Limbajul sau nu este de stricta specialitate. De asemenea, am simplificat mult argumentatiile, spre a nu ingreuna lectura si intelegerea mesajului cartii. Totusi, simplificarea nu a intentionat sa insemne vreo abatere de la adevarul omeneste posibil. Pe de alta parte, continutul cartii opereaza cu marturii culese din multe limbi, cu precadere din latineste, ceea ce ar fi putut sa fie o bariera in calea curgerii line a lecturii, de aceea am tradus in romaneste pasajele din aceste limbi. Daca nu a rezultat tocmai o lucrare simpla, clara si inteligibila pentru unii, ori daca nivelul ei stiintific-erudit nu se afla la inaltimea asteptata de altii, vina este a autorului.
 
Fecit quod potui, faciant meliora sequentes
 
Am facut ce am putut, sa faca mai bine urmasii. – Autorul

Sursa: libris.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!