Expoziție temporară: Viciile – tentații înșelătoare (MȘNPN, decembrie 2022-ianuarie 2023)


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.
carturesti.ro

Expoziție temporară: Viciile – tentații înșelătoare (MȘNPN, decembrie 2022-ianuarie 2023)

Muzeul de Științe Naturale Piatra Neamț, unitate din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț anunță deschiderea expoziției temporare: Viciile – tentații înșelătoare. Ca multe alte instituții de cultură din țară, unitatea muzeală nemțeană implementează proiecte cu impact în comunitate, în sensul asigurării accesului la cultură, cunoaștere, educare și recreere. Prin intermediul proiectelor sale expozițiile, muzeul își propune să transmită informații științifice, dar pentru creșterea impactului asupra vizitatorilor, vizează implementarea de expoziții interactive, în care aceștia să se simță incluși, parte a tematicii abordate. Vizitatorii pot descoperi în muzeu un mediu plăcut, relaxant, pot trăi emoții, etc. Expoziția temporară: Viciile – tentații înșelătoare, atrage atenția asupra unor realități care fac foarte multe victime, fiind abordate problemele legate de fumat, consumul de alcool, consumul de droguri, etc. Acest proiect expozițional vizează atingerea următoarelor obiective: – Conștientizarea publicului vizitator asupra consecințelor negative ale consumului de alcool, tutun, droguri asupra organismului; – Exprimarea de opinii cu privire la impactul viciilor în viața cotidiană; – Responsabilitatea generațiilor de azi de “a trage un semnal de alarmă” cu privire la capcanele pe care le reprezintă viciile; – Sensibilizarea publicului larg referitor la degradarea stării de sănătate, distugerea familiei, carierei, a celor atrași de aceste tentații; – Evidențierea unor idei care să determinte renunțarea la vicii prin voință, auto-disciplină, rațiune și oferirea unor modele pozitive de viață, prin accesul la diferite programe de ajutor pentru astfel de probleme; Expoziția prezintă câte un scurt istoric pentru tutun, alcool, dar și efectele pe care le au asupra organismului uman consumul de alcool, tutun și droguri, dezechilibrele și bolile pe care le generează.Suportul științific al expoziției prezintă informații cu privire la organele afectate de vicii și cu privire la efectele acestora asupra organismului uman în ansamblul său. Acest eveniment muzeal este organizat cu sprijinul Complexului Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău. Expoziția va fi deschisă pentru public până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.
Muzeograf, dr. Emilian Pricop

Sursa: Complexul Muzeal Național Neamț – https://muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/1118-viciile-tenatii-inselatoare-msnpn-decembrie-2022-ianuarie-2023.html


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!