Zilele Bibliei (MIR, 12-13 noiembrie 2022)

GRATIS! Cere acces pentru una dintre edițiile Istorie Veche premium lansate până acum: click aici.


5.5 lei pentru o oră de istorie în fiecare lună, cu lucruri pe care le știai mai puțin sau poate nu le știai deloc despre istoria României!

Zilele Bibliei (MIR, 12-13 noiembrie 2022)

Sâmbătă, 12 şi duminică, 13 noiembrie 2022, la Roman va fi organizată o manifestare cultural-religioasă având în centrul ei Sfânta Scriptură, cu scopul de a da ocazia reflecţiei referitoare la necesitatea contactului cu Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu. Iniţiativa aparţine Centrului de Studiu Biblic al Arhiepiscopiei ortodoxe a Romanului şi Bacăului, Departamentului de Cercetare Biblică al Diecezei romano-catolice de Iaşi şi Federaţiei Biblice Catolice, în colaborare cu Primăria Municipiului Roman, cu Muzeul de Istorie Roman-Complexul Muzeal Naţional Neamţ, Societatea Culturală Clepsidra şi cu Uniunea Ziariştilor din România, filiala Roman. Manifestarea va avea loc în corpul A (Casa Nevruzzi) al Muzeului de Istorie Roman, atât sâmbătă, cât şi duminică, 12 şi 13 noiembrie, între orele 15-17. În cadrul evenimentului vor fi susţinute mai multe comunicări pe tematică biblică, menite să provoace sensibilitate pentru lectura şi înţelegerea Bibliei. De asemenea va fi amenajată şi o microexpoziţie de Biblii, cu diferite traduceri româneşti apărute de-a lungul timpului, astfel încât publicul să poată vedea câteva exemple concrete referitoare la ce comportă traducerea Sfintei Scripturi. Zilele Bibliei la Roman se adresează tuturor celor care doresc să se (re)apropie de Biblie, indiferent de apartenenţa religioasă, celor care vor să o aprofundeze, precum şi celor curioşi să descopere lucruri „noi şi vechi” care se ascund în spatele textelor biblice. Intrarea este liberă. Vă aşteptăm!
Coordonatori: Pr. Dr. Mihaiţă Popovici şi Pr. Dr. Eduard Pătraşcu

Sursa: Complexul Muzeal Național Neamț – https://muzeu-neamt.ro/component/content/article/50-evenimente/1112-zilele-bibliei-mir-12-13-noiembrie-2022.html


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!