MINAC – 13  noiembrie 2022

carturesti.ro

 

 

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) găzduiește duminică, 13 noiembrie 2022, de la ora 11.00, un eveniment editorial de excepție. În Aula „Adrian Rădulescu” (Sala Pictată) va avea loc lansarea cărții “Grecii Constanței Vechi”, autor dr. Constantin Cheramidoglu, lucrarea fiind editată sub egida Comunității Elene “Elpis” din Constanța.

 

Volumul prezintă, de-a lungul a nu mai puțin de 584 de pagini,  informații deosebite și inedite despre membrii comunității elene din Constanța, de-a lungul unui secol, în perioada 1850-1950. Sunt prezentate portrete ale celor mai marcanți membri, precum și informații prețioase despre viața cotidiană și contribuția grecilor la dezvoltarea orașului modern, în diverse perioade. Cartea conține de asemenea, documente și fotografii inedite, articole din ziarele vremii, toate acestea ajutând la o mai bună înțelegere a rolului deosebit de important avut de comunitatea elenă din localitate.

 

Cartea “Grecii Constanței Vechi” este o lucrare care aduce informații deosebite, de natură să îmbogățească și să completeze istoria modernă a orașului.

 

 

 

 

 

 

Sursa: minac.roPoți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!