Arheologia pentru toți – Ediția #2: Castrul roman de la Mălăiești, județul Prahova

GRATIS! Cere acces pentru una dintre edițiile Istorie Veche premium lansate până acum: click aici.


5.5 lei pentru o oră de istorie în fiecare lună, cu lucruri pe care le știai mai puțin sau poate nu le știai deloc despre istoria României!

Miercuri, 17 martie, continuăm călătoria în universul arheologiei, alături de Ovidiu Țentea (istoric și arheolog, cercetător științific II la Muzeul Național de Istorie a României), ca parte a seriei de conferințe dedicate prezentării celor mai interesante situri arheologice de pe fosta graniță a Imperiului Roman (Limes), pentru care România pregătește în acest an dosarul de candidatură pentru înscrierea pe lista Patrimoniului Cultural Mondial (UNESCO).

Castrul roman de la Mălăiești datează din anii domniei împăratului Traian (construit în jurul anului 101 p.Chr. și părăsit după o perioadă de câțiva ani de funcționare) și păstrează informații importante despre modul de viață al soldaților romani, pe teritoriul Daciei. Răspunsuri despre impactul armatelor romane asupra teritoriului ocupat în cursul campaniilor dacice la sud de Carpați, dar și detalii despre viața cotidiană a soldaților și a locuitorilor din împrejurimi au fost scoase la iveală în urma descoperirilor arheologice recente (2011-2019).

Ovidiu Țentea, coordonator al săpăturilor efectuate în situl de la Mălăiești, ne dezvăluie aceste povești ascunse în vestigii, la Conferințele Arheologia pentru toți, Ediția #2.

Prezentarea va fi moderată de Marius Streinu, șeful secției Documentare Muzeală și Arheologică din cadrul Institutului Național al Patrimoniului.

Prezentare: Ovidiu Țentea (Muzeul Național de Istorie a României)

 

Sursa: https://cimec.ro/conferintele-arheologia-pentru-toti-editia-2-malaiesti/


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!