Lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor

carturesti.ro

octombrie 04, 2022

Muzeul Național de Istorie a României și Fundaţia Social-Culturală a Romilor „Ion Cioabă” anunță lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor „Ion Cioabă”, primul astfel de „muzeu” din România. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului și va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, începând cu ora 15ꓽ00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.
Muzeul Virtual al Holocaustului Romilor este rezultatul proiectului cu același nume, inițiat și coordonat de fundație în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022 și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (sesiunea proiecte culturale, sesiunea II/2022, aria Artă Digitală și Noile Medii). Obiectivul principal al proiectului este acela de a face cunoscut trecutul istoric al romilor din timpul Holocaustului.
Conținând o serie de informații în format bilingv (română-engleză), documente și imagini de arhivă din colecțiile Fundației„Ion Cioabă” și ale instituțiilor partenere, printre care se numără și Muzeul Național de Istorie a României, acest proiect virtual reprezintă o importantă sursă de documentare pentru generația tinerilor romi, pentru istorici, cercetători, studenți, dar și pentru publicul larg. De asemenea, prin intermediul mărturiei supravieţuitorilor sunt prezentate aspecte ce țin de deportarea romilor în Transnistria, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
***
Parteneri: Centrul Național al Cinematografiei, Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga” (Cluj), Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, Romani Glinda (Suedia), Asociația Partida Romilor Pro-Europa.

Sursa: https://www.mnir.ro/portfolio/lansarea-muzeului-virtual-al-holocaustului-romilor/


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!