Lansarea volumului „Fals tratat de muzeologie”, la Muzeul Național de Istorie a României


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.




carturesti.ro

septembrie 27, 2022

Muzeul Național de Istorie a României în colaborare cu Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu, anunță lansarea volumului „Fals tratat de muzeologie”, autor Emil Păunescu. Evenimentul va avea loc joi, 29 septembrie 2022, începând cu ora 13:00, în Sala Lapidarium a Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), în prezența autorului și a invitaților săi.
Lucrarea „Fals tratat de muzeologie” este alcătuită din două volume ce însumează peste 1000 de pagini și a fost publicată în 2021 (vol. I), respectiv 2022 (vol. al II-lea) la Editura „Sud” din Bolintin Vale.
„Cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei, am recuperat o arhivă personală (care fusese sechestrată în primăvara lui 2015 în depozitul Muzeului din Giurgiu), ceea ce a făcut posibilă scrierea acestei lucrări. Pe parcursul a doi ani, am reunit în cuprisul ei trei posibile cărți […]: o istorie a carierei mele muzeologice (de factură memorialistică), un raport plictisitor al activităților profesionale (de factură bibliografică) și o culegere de învățăminte teoretice, sedimentate în urma experiențelor trăite.” – Emil Păunescu.
Emil Păunescu este istoric, cercetător pasionat și dedicat al trecutului orașului natal, Giurgiu, și membru de onoare în cadrul echipei Muzeului Județean „Teohari Antonescu”, la conducerea științifică a căruia s-a aflat timp de 15 ani.
Accesul se va face gratuit, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Sursa: https://www.mnir.ro/portfolio/lansarea-volumului-fals-tratat-de-muzeologie-la-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei/


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:




Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!