Circulația monetară în castrele de trupe auxiliare din provincia Dacia, 2006, seria Bibliotheca Historica et Archaeologica Banatica

carturesti.ro
Oltea Dudău. Circulația monetară în castrele de trupe auxiliare din provincia Dacia, 2006, seria Bibliotheca Historica et Archaeologica Banatica,
,,Preocupată de peste două decenii de studiul monedelor romane și medievale, ca numismat la Muzeul Brukenthal din Sibiu, doamna Oltea Dudău a reușit să realizeze o lucrare de numismatică pusă în serviciul istoriei, lucrare care interesează îndeaproape viața economică și militară a Daciei Romane.
Având un profil special, inedit, asemenea cercetare nu are precedente în literatura de specialitate din România și nici din alte țări europene, situate în spațiul geografic al fostului Imperiu Roman.
Ne aflăm în fața unei lucrări de analiză, care aduce contribuții noi la mai buna cunoaștere a circulației monetare în general și în special în mediul militar roman din Provincia Dacia. Țin să menționez de la început că realizarea acestei lucrări – chiar cu unele lipsuri – a fost posibilă abia acum, după ce, în ultimele șase șapte decenii, în urma cercetărilor și a descoperirilor fortuite, fondul documentar numismatic a crescut considerabil,,. (prof. univ. dr. Dumitru Protase, membru de onoare al Academiei Române)

Descarca de pe Biblioteca Digitala, aici.Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!