Festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu „Micia Rediviva”, ediția a IV-a


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

august 25, 2022

Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, în parteneriat cu Primăria Comunei Vețel și Filiala Deva a Asociației Terra Dacica Aeterna organizează duminică, 28 august, Festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu „Micia Rediviva”. Aflat la cea de-a patra ediție, evenimentul își propune să atragă atenția asupra unui patrimoniu arheologic deosebit de valoros, dar și să transmită publicului interesat, într-un limbaj accesibil și atractiv, rezultatele cercetărilor arheologice de aici. Cu această ocazie, pe șantierul arheologic Micia se va desfășura și „Ziua  Porților Deschise”.
Programul evenimentului este următorul:
11.00 – Deschiderea oficială
11.30 – Deschiderea taberelor militare și a atelierelor (gastronomie antică, jocuri romane, meșteșuguri)
13.00 – Ghidaj în situl arheologic Micia
14.00 – Concurs surpriză cu premii pentru cei mai mici participanți
15.00 – Reconstituirea unui ritual antic
16.00 – Prezentarea taberelor militare
16.30 – Gladiatori în arenă!
Vă așteptăm, așadar, duminică, 28 august 2022, pe platoul Amfiteatrului Roman din cadrul sitului de la Micia, com. Vețel, jud. Hunedoara.

Sursa: https://www.mnir.ro/portfolio/festivalul-de-reconstituire-istorica-si-educatie-pentru-patrimoniu-micia-rediviva-editia-a-iv-a/


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!