Sclavia în Dacia


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticariat-Unu
  10. Anticexlibris

5.5 lei pentru o oră de istorie în fiecare lună, cu lucruri pe care le știai mai puțin sau poate nu le știai deloc despre istoria României!

Captivii de război constituiau o categorie aparte, aveau un statul special. ,,Erau siliți la cele mai grele munci, iar viața le era mereu în primejdie. Acești captivi nu se aflau la dispoziția vreunui particular, ci în puterea regelui, a statului. Este foarte probabil că regii daci, angajați într-un mare efort constructiv, acordau o deosebită atenție acestei componente a prăzii de război. Munca servilă avea o anumită însemnătate în economie, dar era departe de a avea pondere asupra muncii libere în vreun domeniu”.

Metodele prin care se puteau dobândi sclavi erau prin moștenire și cumpărare, etc. În lucrarea Despre sclavie și libertate Dio Chrysostomul afirmă că: ,,Cei ce dobândesc sclavi îi dobândesc în același fel ca pe toate celelalte lucruri: unii prin danie, moștenire sau cumpărare; alții datorită faptului că de la început sclavii s-au născut la ei în casă, ceea ce face ca aceștia să se numească sclavi de casă. (…) Al treilea fel de dobândire este captivitatea de război”.

Poți să cumperi acces pentru întregul articol mai jos. Vei primi toată ediția din iunie 2022.

Sau cumperi acces pe 6 luni și primești 2 ediții gratis din cele lansate până acum, ori cumperi acces pe 3 luni și primești o ediție gratis din cele lansate până acum.
Metopa 47 de la Adamclisi – 2 captivi daci ținuți în lanțuri de un soldat roman
sursa: Wikimedia

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!