Biblioteca Vaticanului este deschisa si nu este secreta!

carturesti.ro

Dragi cititori, Biblioteca Vaticanului este deschisa si nu este secreta. Povestile de pe internetul de limba romana sunt exagerate pe acest subiect.

iblioteca Vaticanului nu este nici secreta si nici inchisa. Oricine poate avea acces in sala de lectura si aditional, 60 de cercetatori se pot afla concomitent in interiorul salilor de studiu in fiecare zi.Conform regulilor de acces din septembrie 2021, valabile si in 2022, prezente pe https://www.vaticanlibrary.va/…/in…/accesso-covid.htm, programul bibliotecii este de luni pana joi de la 9:00 AM la 5:20 PM si vineri de la 9:00 AM la 1:30 PM.

Scannerul Metis folosit pentru digitizarea cartilor si manuscriselor vechi

Trebuie doar sa completezi un formular prezent online aici: https://www.vaticanlibrary.va/moduli/apertura2021_en.pdf si sa il trimiti inapoi pe e-mail la ammisioni@vatlib.it. Rezervarea este valabila doar dupa ce primesti email de confirmare de la biblioteca. Trebuie sa respecti regulile bibliotecii si regulile guvernului italian referitoare la protectia impotriva pandemiei.In plus, cercetatorii pot avea acces la arhiva apostolica a Vaticanului, conform regulilor oficiale de aici: https://www.archivioapostolicovaticano.va/…/admission….

Acestia trebuie sa trimita cererea de acces Prefectului Bibliotecii Apostolice a Vaticanului si pot intra doar dupa ce aceasta cerere a fost aprobata, precum si perioada de timp in care se poate face accesul. Perioada maxima pentru fiecare cerere este de 3 luni. Vrei alte 3 luni, mai faci o cerere.In plus, cercetatorii pot accesa si asa zisa Biblioteca Secreta a Vaticanului, daca vor completa formularul prezent aici: https://www.archivioapostolicovaticano.va/…/admission….Trebuie sa incarce fotocopii ale diplomei de la o facultate acreditata, fotocopii ale buletinului si pasaportului, o scrisoare de prezentare a unui profesor de la respectiva facultate ce trebuie prezentata si in original cand ajunge la biblioteca.Deci nu e prea secreta si inchisa, nu? Trebuie doar sa trimitem cercetatori acolo. Nu trebuie sa ne mai plangem.

Biblioteca Vaticanului este de asemenea accesibila si online, la adresa https://digi.vatlib.it/.Daca doresti fotocopii ale cartilor publicate intre 1850 si 2010 iti poti cumpara cupoane de 7 sau 13 Euro. Secret, nu?Aici e intreaga procedura: https://www.vaticanlibrary.va/…/coupon-fotocopie.html Succes la citit!Sursa fotografii: Laboratorul fotografic al Bibliotecii Vaticanului de aici – https://www.vaticanlibrary.va/…/photographic-laboratory…

Calibrarea scannerului

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!