Marele Templu Rotund de la Racos – reconstituire 3D

Cum te ajuta Istorie Veche? Completeaza chestionarul de mai jos si poti castiga „Documente privitoare la Zalmoxis”, de Dan Dana

Ansamblul cetăţilor de la Racoşul de Jos este eşalonat pe 5 km lungime din cei 17 km câţi are Oltul între Augustin şi Mateiaş. Au fost descoperite până acum 3 situri arheologice pe malul stâng al Oltului (Tipia Ormenişului, Dealul Vărăriei şi Piatra Detunată) şi unul pe malul drept (Tipia Racoşului).

O prima varianta de reconstituire virtuala 3D (ipotetica) a „Marelui Templu Rotund” de la Racos.

 

Marele Templu Rotund de la Racos – click pe poza pentru marire

In acest moment, despre „plintele” gasite in zona asezarilor dacice se stie foarte putin, iar interpretarea este ca ele erau elemente ale unor temple.  

Aceste temple erau de forme rectangulare, de tipul aliniamentelor de tamburi din calcar sau andenzit şi circulare, simple sau complexe. Din totalul de 30 de sanctuare descoperite pe teritoriul fostei Dacii, 23 sunt de tipul aliniamentelor, iar 7 aparţin celei de a doua categorii. În cadrul complexului de cetăţi dacice din Munţii Şureanu, se găsesc urmele a 18 sanctuare, 15 rectangulare şi 3 circulare.

Restul de fotografii aici: http://www.romaniadevis.ro/dacia/zona-geto-daca/reconstituiri-3d/item/templu-dacic-v-02-reconstituire-virtuala-3d

Sursa: romaniadevis.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.