Descoperire arheologică la Boldești Grădiștea, în județul Prahova – morminte vechi de 5000 de ani ale civilizației Yamnaya

libris.ro

Descoperire arheologică importantă la Boldești Grădiștea, în județul Prahova, unde au fost găsite mai multe morminte, vechi de 5000 de ani, care au aparținut unei civilizații mai puțin cunoscute – Yamnaya.

Istorici, geneticieni și bioantropologi din mai multe țări vor cerceta rămășițele, pentru a afla cum au contribuit acești nomazi din epoza bronzului la formarea europenilor de azi.

Foto: youtube.com

Umăr la umăr, arheologi români, dar și studenți din Statele Unite, Germania, Rusia, Finlanda și Anglia stau sub soarele arzător, fascinați de importantă descoperire.

Cercetătorii folosesc tehnica modernă, vor face studii genetice în Germania, la Mainz, investigații izotropice – la Bristol și studii de paleomediu la Helsinki.

Într-unul dintre morminte, scheletul unui individ care ar fi trăit în urmă cu 5000 de ani este analizat de arheologi.

Sursa: stirileprotv.ro


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:




Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

1 thought on “Descoperire arheologică la Boldești Grădiștea, în județul Prahova – morminte vechi de 5000 de ani ale civilizației Yamnaya”

  1. Daca este o civilizatie mai putin cunoscuta cum ati stabilit ca-s nomazi?Daca sunt nomazi de unde au venit?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!