Dovezile care arată că Târgovişte a fost capitala Imperiului Tergaistai

Specialiştii afirmă că spaţiul actual urban şi periurban al Târgoviştei face parte din vastul areal de antropogeneză european-asiatic, mărturie stând probele arheologice prelevate din interfluviile Ialomiţa – Dâmboviţa (vest) şi Ialomiţa – Cricovul Dulce (est).

În urmă cu până la un milion de ani, în Paleolitic, în arealul Târgoviştei, trăiau elefanţi dar şi urşi de peşteră, potrivit descoperirilor făcute la Podul Teiş – s-au găsit rămăşiţe de elefant fosil (Elaphus primigenius blum) şi molari de urs de peşteră.    Ultima atestare a existenţei mamuţilor pe teritoriul ţării noastre este de 10.000 de ani.

pelasgii

Foto

Toate acestea pot fi admirate în Muzeul Evoluţiei Omului, singurul de acest fel din România. La Doiceşti, la aproximativ 10 kilometri de Târgovişte, a fost descoperit în 2014 un fildeş de mamut, lung de aproape trei metri.   Mamuţii fac parte din Ordinul Proboscidea, al clasei Mammalia. Originea mamuţilor, care au dat naştere elefanţilor actuali, este în Africa, procesul având loc în urmă cu circa 60 de milioane de ani.

Mai multe aici: adevarul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.