Dovezile care arată că Târgovişte a fost capitala Imperiului Tergaistai

Venio este partenerul istorieveche.ro! https://venio.ro te pune in legatura cu furnizori care iti trimit oferta personalizata pentru nevoia ta de produse. Trimite cererea ta pentru masti si manusi de protectie sau dezinfectanti aici: https://venio.ro/trimite-mesajul-tau-furnizorilor

Specialiştii afirmă că spaţiul actual urban şi periurban al Târgoviştei face parte din vastul areal de antropogeneză european-asiatic, mărturie stând probele arheologice prelevate din interfluviile Ialomiţa – Dâmboviţa (vest) şi Ialomiţa – Cricovul Dulce (est).

În urmă cu până la un milion de ani, în Paleolitic, în arealul Târgoviştei, trăiau elefanţi dar şi urşi de peşteră, potrivit descoperirilor făcute la Podul Teiş – s-au găsit rămăşiţe de elefant fosil (Elaphus primigenius blum) şi molari de urs de peşteră.    Ultima atestare a existenţei mamuţilor pe teritoriul ţării noastre este de 10.000 de ani.

pelasgii

Foto

Toate acestea pot fi admirate în Muzeul Evoluţiei Omului, singurul de acest fel din România. La Doiceşti, la aproximativ 10 kilometri de Târgovişte, a fost descoperit în 2014 un fildeş de mamut, lung de aproape trei metri.   Mamuţii fac parte din Ordinul Proboscidea, al clasei Mammalia. Originea mamuţilor, care au dat naştere elefanţilor actuali, este în Africa, procesul având loc în urmă cu circa 60 de milioane de ani.

Mai multe aici: adevarul.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.