Pledoarie pentru Negru Vodă

Negru Vodă este un personaj controversat despre care legenda spune că a întemeiat Țara Românească, descălecând din Țara Făgărașului. Existența fiindu-i negată de istorici și omis din lipsă de dovezi neconcludente, rămâne oarecum învăluit în mister. Scurtul documentar de mai jos aduce informații care îl scot din conul de umbră pe acest voievod necunoscut și uitat.

Venio este partenerul istorieveche.ro! Pe https://venio.ro gășești furnizori de încredere pentru evenimentele de suflet din viața ta! Partenerul nostru are de asemenea și un concurs pentru viitori miri: aceștia pot câștiga o cabină foto la nunta lor dacă se înscriu aici!

Ideile prezentate în acest documentar nu reflectă neapărat părerea autorilor site-ului istorieveche.ro însă reprezintă o sursă de documentare video interesantă. În prezent pregătim o carte legată de subiectul Radu Negru Vodă și întemeierea Țării Românești care va fi tipărită în cursul acestui an.

Vizionare plăcută!

Click pe poză pentru a vedea documentarul.

poenari_capataneni

Podoabele prezentate în documentar se găsesc la Muzeul Național de Istorie din București. cestea au fost descoperite în necropola de la Curtea de Argeș.

IMG_0153

Foto: istorieveche.ro

IMG_0151

Paftaua lui Negru Vodă. Foto istorieveche.ro

IMG_0154

Foto: istorieveche.ro

IMG_0160

Foto: istorieveche.ro

IMG_0158

Butoni. Foto: istorieveche.ro

IMG_0159

Butoni. Foto: istorieveche.ro

IMG_0164

Foto: istorieveche.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.