O scurta istorie a armelor pe teritoriile locuite de români

​Armele au de cele mai multe ori o conotatie sinistra, insa dovedesc si ca oameni au inovat mereu si au creat adevarate opere de arta ale stiintei si tehnicii. Sunt peste sase secole de cand armele de foc au patruns pe teritoriile locuite de români, iar o expozitie la Muzeul National de Istorie puncteaza cateva momente cheie. Intra in articol pentru a citi despre istoria armelor de foc, despre cateva obiecte rare si despre fascinanta istorie a prafului de pusca.

Venio este partenerul istorieveche.ro! Pe https://venio.ro gășești furnizori de încredere pentru evenimentele de suflet din viața ta! Partenerul nostru are de asemenea și un concurs pentru viitori miri: aceștia pot câștiga o cabină foto la nunta lor dacă se înscriu aici!

Nu doar sinistre, ci uneori si opere de arta.

Armele au marcat istoria umanitatii intr-un mod uluitor, de la primele sageti de silex de acum zeci de mii de ani, pana la dronele din prezent. Armele au adus moartea, dar au dovedit si ca oamenii pot fi ingeniosi si creativi. Intr-un anume fel armele sunt si obiecte de arta.

“Am fi ipocriti sa nu recunoastem importanta pe care armele le-au avut in istoria omenirii. Ne-au ajutat sa ne sporim fortele fizice care sunt limitate, ne-au ajutat sa ne obtinem hrana si apoi, de-a lungul a sute de mii de ani, au devenit si instrumente de distrugere a altor comunitati umane in lupta pentru resurse, pentru pamant, pentru ideologii si pentru religii”, a spus directorul Muzeului National de Istorie, Ernest Oberlander-Tarnoveanu, la deschiderea expozitiei care ilustreaza aproape 500 de ani de istorie a armelor in spatiul romanesc.

Mai multe detalii aici.

arbaleta-sec-xvi

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.