O eroare istorică depistată după 170 de ani ! – Cei trei negri „mititei” !!!


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro

 

Partea a II-a a articolului aici:

ulrich-von-richental-218

Foto (cei trei negri….) , de pe rândul 2, poză stânga = Stema Ţării Româneşti !!!, citeşte.. Walachie …?

O eroare istorică depistată după 170 de ani ! – Cei trei negri „mititei” !!!

Rebusul heraldic al Basarabilor !

De peste 170 de ani în istoria noastra circulă un blazon care a dat multă bătaie de cap istoricilor noştri clasici şi nu numai !

Vom aminti doar pe unii din cei clasici: Nicolae Iorga, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Cezar Bolliac, Nicolae Densuşianu, Constantin Giurescu şi mulţi alţii, pe care nu i-am amintit, dar cu mult respect pentru munca lor de cercetare.
Este vorba despre un blazon al Ţării Româneşti publicat în timpul lui Mihai Viteazul de către Levin Hulsius (1546 – 1606), notar de meserie, care la rândului lui a preluat acest blazon din „”Cronica de la Konstanz”” întocmită de Burgerul, Ulrich von Richental (1360 – 1437) intre anii 1414 – 1418.

În această Cronică sunt postate o serie de blazoane nobiliare, dar şi ale unor ţari / ţărişoare / provincii europene, şi, nu numai.

Imaginea din carte atingătoare Ţării Româneşti, prin blazonul tipărit, cu cele trei capete de „negrii mititei” au dus la o intreagă „refacere şi reconsiderare” a istoriei antice si medievale a României şi implicit a istoriei medievale a Ţării Româneşti !

Timp de peste 170 de ani pe această temă s-au brodat teorii, speculaţii, dogme, care mai de care mai savante, ajungându-se la ipoteza existentei unei populaţii negroide, ancestrale, pe teritoriul Carpato-Balcanic al României de azi.

Inclusiv anumite posturi de televiziune occidentale specializate pe documentare, au investit pentru a re-crea (!) imaginea omului negroid din peştera de la Anina (Ion şi Maria de la Anina) !

Dar, din păcate, după peste 170 de ani de la constatarea istoricilor nostri, si nu numai (!), cercetându-se, cu mare atenţie, în timp îndelungat, lucrarea lui Ulrich von Richental: Chronik des Konzils zu Konstanz, 1414-1418, şi a corecturilor ulterioare, s-a constatat o eroare de ESENŢA (!): practic copistul sau culegătorul de litere din tipografie a pus un text, unde nu trebuia (!), si, unde trebuia (!) , la omis ! Aceasta omisiune, corectată ulterior, dar necitită de istoricii nostrii, a dus la fabulatii timp de peste 170 de ani.

Vom încerca să refacem toată această „”Saga”” a unei poveşti, NEPOVESTITĂ pentru a clarifica o PARTE a Istoriei din sirul cea ce se numeste ISTORIE FURATĂ, ori / sau ISTORIE PIERDUTĂ !

Dacă se doreşte ?

Din punctul nostru de vedere această Istorie nu este Furată, sau Pierdută ci Ignorată, … prin Necunoaştere şi lipsă de interes Naţional !

Pt. conformitate,
Formaţia de analiză documentară:
Adrian Anghel, Cristian Moşneanu şi Cornel Bîrsan, cu sprijin logistic: Daniel Gurban
Locaţia:
Austria – Germania – România,
luna septembrie 2014.

Sursa: istorie-furata.blogspot.ro


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

2 thoughts on “O eroare istorică depistată după 170 de ani ! – Cei trei negri „mititei” !!!”

  1. deci ,să înţeţegem că blazonul cu cei trei negri mititei nu face parte din istoria noastră ci a fost o pura greşeală a copistului!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!