Seria de articole C.S. Nicolăescu Plopșor

libris.ro

nicolaescu plopsorMai jos aveți cele 5 articole din seria dedicată marelui arheolog român C.S. Nicolăescu Plopșor, care a descoperit la Bugiulești, astăzi Tetoiu, resturi umane ce au fost datate cu vechimea de 2 milioane de ani.


1) În prima parte sunt prezentate detalii despre activitatea lui Plopșor și respectiv despre lucrările sale.

2) În partea a 2-a sunt prezentate informaţiile unor cercetători români, referitoare la paleoliticul României în general, și la fosilele umane descoperite de Nicolăƒescu Plopșor.

3) A treia parte aduce detalii despre descoperirea de la Bugiulești și respectiv despre validarea pe care a primit-o internațional de la cercetători consacrați în arheologie și paleoantropologie, cum ar fi de exemplu Raymond Dart, descoperitorul Australopithecilor din Africa.

4) Partea a 4-a aduce detalii despre vizita lui Raymond Dart în România, în urma căruia acesta opinează că „România deține în prezent cea mai mare colecție de fosile „villafranchiene” din câte am văzut”.

5) În ultima parte este prezentat modul cum Plopșor a inițiat studiul interdisciplinar în arheologie și cum acesta l-a ajutat, pe el și pe alți cercetători, să înțeleagă mai bine fenomenul istoric. De asemenea sunt aduse detalii despre studiul său de 800 de pagini, „Paleoliticul României”, pe care nu a apucat să îl publice.

lucian_rosuArticolul suplimentar care vine în completarea celor 5 este cel în care este descrisă viața și activitatea lui Lucian Roșu, un alt cercetător important al României. Cartea acestuia, „With C.S. Nicolaescu Plopșor through the ages” este cea care a stat la baza documentării întregii serii de articole.


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!